en annan del av Sverige

Kom hem för någon timme sen och är helt slut! Har haft en jätte trevlig helg i Karlskrona, eller rättare sagt i Jämjö hos mammas kusin Nonne. Kom ner i fredags och igår var det kusinträff med barn och barnbarn. Så mamma fick träffa nästan alla sina kusiner och jag en hel del av mina sysslingar. Har träffat fem av dom förut men det var bara tre utav dom som var där... Tyvärr så är jag ju så jäkla blyg så jag pratade knappt med dom. Vilket jag ångrar, men vad ska man göra... Det var trots min blyghet väldigt trevligt. Idag på hemvägen stannade vi i Söderköpsing och åt middag längs kanalen. Det var mys. Min moster var med med sin familj (hennes man och mina två kusiner). Tyvärr så kunde ingen av mina bröder följa med men vi klarade oss utan dom.

För två helger var jag i Luleå, Norrland, och den här helgen var jag i Jämjö, Blekinge. Undra vart vi ska nästa helg? ;)

/ S

mys helg

Har inte berättat om min helg som var jätte mysig!

I lördags så åkte jag till Vaxholm och mötte upp Marie, Anna, Cissi, Emelie, Skallen, Minna, David och Tomas för att ha lite picknick då Marie fyllde år. Vi hade super tur med vädret och det var jätte mysigt! Sen följde jag med dom till Jakan och där åt vi middag och sen gick vi till Emils och sen PG för att dricka öl!

Vaknade jätte tidigt i söndags och var attan pigg. Mindre kul att titta ut genom fönstret och se regnet ösa ner... Sen blev jag tvungen att gå till bussen för Marie och Anna var inte i form för att köra bil, då var klockan fyra. Så jag fick gå till bussen i regnet med mina leggings, tygskor, linne och tjocktröja. Kan säga att jag var dyngsur när jag klev på bussen. Nästan tre timmar senare var jag hemma och bytt jag kläder. MYS!

I fredag var jag förresten hos massören och fick min nacke till fixad, ska tillbaka imorgon för hela ryggen var tydligen överansträngd. Jippie...


/ S


Låt Hector få komma hem

I fredags fick jag en inbjudan av en grupp som jag är med i på facebook som heter TASS fängelsehundar. I en del andra länder, bland annat USA och Australien, så får interner i fängelser hjälpa till att utbilda arbetshundar som t.ex. ska bli ledarhundar eller liknande. Den här gruppen vill att vi ska börja med liknande i Sverige och jag själv tycker att det är en super idé! Hur som helst så fick jag en inbjudan från han som startat den gruppen till en annan som heter Hectors histora. Hectors historia är en grupp för 3åriga rottweilern Hector som sedan tre veckor tillbaka sitter i hundstall och det håller på och ska beslutas ifall han får komma hem eller avlivas. För tre veckor sedan var Hector och hans matte på hundträning på sin hundklubb. Under dagen hade det sprungit omkring barn på området och under ett tillfälle så var Hector lös, det sprang då förbi ett barn och han hoppar efter barnet då instruktören slår till honom. Sedan sitter han kopplad bredvid sin matte när det ramlar ett barn över honom och han biter en gång. Polisen tillkallas och sedan dess har han inte fått träffa sin familj.
Om du inte är hundmänniska och anser att Hector borde avlivas behöver inte skriva någon kommentar. För enligt min mening så är det instruktören som gjort mest fel. Visst, en hund ska inte bita ett barn. Men mindre barn har annorlunda kroppsspråk än vuxna har och beter sig väldigt konstigt. Hundar är väldigt känsliga för kroppsspråk och kan reagera på detta. Att slå en hund är något man INTE gör. Hundar slår inte varandra, dom biter varandra. Ett slag och en bitning är två vitt skilda saker och därför slår man inte en hund utan gör något som påminner om en bitning, nåt i stil med ett tag i nackskinnet. Att barn springer runt på en hundklubb är lite fel ställer, det är tillför att träna hundar, inte en rastplats fö barn.


Hur som helst så kan du läsa mer om händelsen här http://www.namnlista.se/hectors-historia och skriv gärna på listan så Hector kan få komma hem...



/ S

tomma ord,

Det är bara tomma ord. Ord utan mening. Ord som saknar betydelse. Att du inte fattar. Att jag inte fattar. Tomma ord är allt jag hör...
                                                                                         Kan du fylla dom?



/ S

sitter i skolan,

Sitter i skolan och avlider nog snart. Vaknade i morse med nackspärr. Mindre skönt vill jag lova. Nu är det mycket bättre, kan iaf röra lite på huvudet. Vill bara hem och lägga mig på soffan...

Igår var jag ledig, då kom Micke och hälsade på en sväng. :) Det var skoj, inte igår man träffade honom. Får absolut göras om snart igen! Annars låg jag faktiskt i solen och höll på att somna. Och jag som skulle ha pluggat igår... Suck..

 

Nej, dags att få något gjort kanske? Inte för att det kommer fungera, men iaf...



/ S

dagens citat.

"Många människor kommer och går men
 bara äkta vänner lämnar avtryck i hjärtat"
                                                                       - Eleanor Roosevelt


Luleå

Som sagt så har jag varit i Luleå under helgen eftersom bror går ut och det var bal och diplom utdelning som jag var med på. Jag åkte upp i fredags morse med mamma, pappa och farmor. Dom dumpade mig hos Jocke för dom själva skulle bo på hotell. Dom var dessutom bara med på diplom utdelningen och inte på balen så det hade känts lite jobbigt ifall jag från balen skulle ta mig till hotellet själv.

Hur som, så när vi kom upp i fredags så blev jag avlämnade hos Jocke som inte var hemma. Men det var David och Kristoffer så det var iaf någon där. Kristoffer har jag aldrig träffat förut + att han hade en massa syskon med sina respektive och föräldrar så det var fullt hus. Vi gick och spelade kubb och sedan kom Jocke. Hade skit mysigt måste jag säga!
Senare när vi var tillbaka i lägenheten så kröp charmtrollet fram ur Davvan. Först så satt han och drack ur som tetror med vin som han kallade för "Kicki Danielsson-festis". Sen så lyfte han över mig i sitt knä och efter ett tag så sniffade han lite på mig och säger; "du luktar som Kicki Danielsson". Det var nog ingen som inte skrattade. Sen efter ett tag så berättade han hur lycklig jag gjorde honom, "licka lycklig som jag blir av att veta hur muskelmassan är uppbyggd"... Charmig kille? Ni skulle bara veta! ;) Lite senare kom även Carro och då blev jag en glad Fis! :) David bjöd också på en kurs i dåligt bordsskick, en väldigt bra kurs måste jag säga!

Det blev lördag och dags för diplom utdelning och sen bal. Jag, Carro och Frida skulle göra oss i ordning och det blev lite små stressigt på slutet vill jag lova. Efter diplom utdelningen så gick vi hem igen för att jag och Jocke skulle byta kläder, medan Frida, Carro och Marie hade haft samma kläder som dom skulle ha på balen. Hann även fixa håret på Frida och även jag fick håret iordning gjort. Måste säga att jag är lite impad av mig själv efter att ha fixat både Fridas och Carros hår. Även Carro lyckades grymt bra med mitt!
Balen var jätte trevlig och jag hade jätte kul måste jag säga.

Söndag kom och det var dags att åka hem till Ljusterö igen och redan i bilen efter någon minut ville jag tillbaka... Är inte det ett bra betyg?

Den här helgen har bjudit på så mycket härligheter, öl, kubb, frisering, skedande, bal, kurs i dåligt bordsskick och helt underbart sällskap!

Lite bilder från Carros kamera




Jocke o Marie



Hela gänget


Bror med sina brudar


Fis




Norrland är ett trevligt ställe, / S

Att man aldrig lär sig...

Tänker fortfarande på det där att jag aldrig lyssna på magkänslan när jag väl behöver det. Att man aldrig lär sig... Att man aldrig lär sig att folk egentligen inte är intresserade... Att man aldrig lär sig att hålla käften... Att man aldrig lär sig att hålla fingrarna i styr... Att man aldrig lär sig att låta bli telefonen... Att man aldrig lär sig att inte lite på någon... Att man aldrig lär sig... Visst är det konstigt?

stay black! / S

Min helg

Så, vad ska ni hitta på i helgen då? Själv åker jag till Luleå tidigt imorgon som jag nämnde i tidigare inlägg. Där ska jag gå på bal, träffa bror, skeda med Davvan och samtidigt få en kurs i dåligt bordsskick. Inte illa va? Har precis knäckt en cider och det var jäkligt gott! Kall var den oxå. :) Har packat klart, tror jag iaf, och har fått med allt, tror jag iaf... Det lär märkas senare.

Idag när jag satt i bilen kom jag att tänka på en sak som jag hade tänkt blogga lite om. Men naturligtvis så har jag glömt det nu... Får se ifall jag kommer påt eller ifall det får vara.

/ S

kom solen kom,

Har inte en blekaste vad jag ska göra idag... Borde plugga men har ingen ork för sånt. Kanske blir nåt skoj när mamma kommer hem från jobbet om en timme. Hur som så ska vi iaf lite senare åka till Ylva och försöka fixa till min bh så att jag kan ha den under den otroligt fina klänningen som jag lånat av Magda. Ska nämligen på bal uppe i Luleå i helgen med bror och tre damer till. Kul va? :) Aldrig varit på bal så det ska bli intressant. Få se hur det blir!

Åt frukost ute på altan med hunden för en stund sen. Var rätt mysigt, dock så blåser det en del. Solen verkar inte riktigt vilja komma fram idag. Nej nu ska jag hitta på nåt vettigt men lär säkert skriva ett till inlägg lite senare så att Micke blir nöjd. ;)

/ S

Bättre uppdatering

På begäran från Micke så ska jag bli bättre på att uppdatera. Bra va?

/ S

Som ny?

Som jag nämnt tidigare så opererades livmodern bort på min kära ögonsten Minga för någon vecka sedan pga inflamation. Efter operationen var hon lite seg och hade ont men var snabbt på benen igen. Nu i efterhand så upplever jag henne som mycket busigare! Det ska busas hela tiden helst! Hon är inte lugnare, men inte heller hetsigare än innan vilket är skönt. Men hon är helt klart mer taggad för bus och lek än hon varit tidigare, vilket är super skoj. Så, kanske är hon på sätt och vis som ny, fast hon är ändå samma surkärring som innan, fast med mer bus i sig. ;)

/ S

Och vad...

...har vi lärt oss idag? Jo, att det fortfarande inte är något fel på min magkänsla. Är jag så lätt att trampa på eller råkar jag bara vara känslig när det gäller sånt här?

/ S

RSS 2.0