Låt Hector få komma hem

I fredags fick jag en inbjudan av en grupp som jag är med i på facebook som heter TASS fängelsehundar. I en del andra länder, bland annat USA och Australien, så får interner i fängelser hjälpa till att utbilda arbetshundar som t.ex. ska bli ledarhundar eller liknande. Den här gruppen vill att vi ska börja med liknande i Sverige och jag själv tycker att det är en super idé! Hur som helst så fick jag en inbjudan från han som startat den gruppen till en annan som heter Hectors histora. Hectors historia är en grupp för 3åriga rottweilern Hector som sedan tre veckor tillbaka sitter i hundstall och det håller på och ska beslutas ifall han får komma hem eller avlivas. För tre veckor sedan var Hector och hans matte på hundträning på sin hundklubb. Under dagen hade det sprungit omkring barn på området och under ett tillfälle så var Hector lös, det sprang då förbi ett barn och han hoppar efter barnet då instruktören slår till honom. Sedan sitter han kopplad bredvid sin matte när det ramlar ett barn över honom och han biter en gång. Polisen tillkallas och sedan dess har han inte fått träffa sin familj.
Om du inte är hundmänniska och anser att Hector borde avlivas behöver inte skriva någon kommentar. För enligt min mening så är det instruktören som gjort mest fel. Visst, en hund ska inte bita ett barn. Men mindre barn har annorlunda kroppsspråk än vuxna har och beter sig väldigt konstigt. Hundar är väldigt känsliga för kroppsspråk och kan reagera på detta. Att slå en hund är något man INTE gör. Hundar slår inte varandra, dom biter varandra. Ett slag och en bitning är två vitt skilda saker och därför slår man inte en hund utan gör något som påminner om en bitning, nåt i stil med ett tag i nackskinnet. Att barn springer runt på en hundklubb är lite fel ställer, det är tillför att träna hundar, inte en rastplats fö barn.


Hur som helst så kan du läsa mer om händelsen här http://www.namnlista.se/hectors-historia och skriv gärna på listan så Hector kan få komma hem...



/ S

Kommentarer
Postat av: Linda

Vad underbart att Hector får uppmärksamhet lite överallt.

Vet att Gunilla (ägaren) blir väldigt rörd över att så många bryr sig och stöttar henne och Hector....det berättade hon i telefon häromdagen.



Klart som korvspad att Hector ska hem till Gunilla och resten av familjen. :)

2010-05-27 @ 00:20:30
URL: http://blueeye73.blogspot.com
Postat av: Sofie

Är alldeles för mycket hundmänniska för att inte skriva om det! :)



Hector förtjänar att få komma hem igen!

2010-06-05 @ 19:42:28
URL: http://sofaaj.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0