Tjejkväll

Tjejkväll med vin, flygande jacob och massa mysigt snack. Mig går det ingen nöd på ikväll :)

Sökt jobb.

Har precis skickat in en ansökan om sommarvikariat på kardiologin (hjärtklinik) på Danderyd sjukhus. Håller just nu på och ska söka ett till på Danderyds psykiatrin. Funderar även på att söka till deras kvinnoklinik, men vi får se. Måste ju hålla dörrarna öppna, visst?
Ikväll blir det mys med några pinglor jag inte träffat på vääääldigt länge! Och imorgon ska jag få mysa med min bästa. :)

/ S

Bestämt och klart.

Jag tror att jag har bestämt mig. Nästa år ska jag fira min födelsedag genom att äta tårta hos mormor och morfar, that's it! Inget mer. Om jag ältar? Kanske lite. Men nu behöver jag inte göra det nåt mer. :)

Tankar om universitet

Glor runt lite på Stockholms universitets hemsida och glor på lite alternativ till kurser som jag kanske ska läsa. Vill i första hand läsa på distans, men vi får se vad det blir för nåt. Vore kul att läsanåt iaf, kanke tom att det vore bra att göra det. Menar, det är ju inte minus att ha läst nån enstaka kurs bara eller hur?

/ S

Otillräcklig och lat.

Ibland känner man sig otillräcklig, det tillhör nog en del av livet, iaf om man heter Sofie. Det finns så mycket som jag vill göra men som jag känner att jag inte kan. Dessutom finns det en massa saker som jag bör göra som jag bara inte orkar ta för mig. Det hatar jag med mig själv. Att jag ska vara så jäkla lat när det gäller vissa saker. Vet t.ex. att jag borde börja träna. Men vad hur när vart och varför? Okej, varför vet jag faktiskt. Men när och vart?! Dessutom, för vilka pengar då? Insåg precis att jag måste köpa lite passande kläder till Tanzania.
Idag känner jag mig helt enkelt inte tillräcklig. Borde så mycket mer än det jag gör men jag är för lat. Dessutom vill jag bara finnas där och vara stark. Ibland går det bra, ibland inte. Dags att skaffa sig ett skärp kanske?
/ S

Hemma från Vemdalen

Vemis var toppen! Längtar tillbaka lite granda, även fast jag är glad att få vara hemma igen. Hemma hos världens bästa för att vara exakt. Kan dock erkänna att jag inte hade haft nåt emot att vara där i en hel vecka faktiskt. Det hade varit skoj. :)

/ S

Vemdalen - here we come!

Då var vi på väg! Det pirrar i fingrarna eller rättare sagt i hela kroppen efter att få åka skidor! Och att få umgås med Anna, Marie och Skallen ska bli super mysigt. :)

True companion.

Jag har aldrig trott att jag kommer bli gift, tidigare trodde jag inte ens att jag skulle träffa någon över huvudtaget. Hur som helst! För några år sen, säkert närmare 10 år sen så hörde jag en låt med Marc Cohn för första gången och blev helt frälst. Om jag någon gång i framtiden kommer att bli gift så ska True Companion spelas på mitt bröllop. Bara så att ni vet...

/ S

Bortglömd.

Nog för att jag inte tycker om att fylla år, och jag kan erkänna att jag medvetet tog bort infon om när jag fyller år på fb för att jag inte ville bli gratulerad. När jag haft det förut så är det 10-15-20 pers som sagt grattis som i vanliga fall inte skulle göra det. Känns som att det då inte spelar någon roll, kommer man ihåg så gör man, har man glömt så har man. Nej, jag tycker inte om skiten.

Något som jag däremot känner mig lite splittrad över är att min ena bror inte gratulerat mig än. Min andra skickade sms och var emd och fikade senare på dagen i lördags, men den andra. Han hade en del bortförklaringar till mamma och jag kan köpa dom. Han ansåg sen på söndagen när det andra löst sig så tyckte han inte att det var någon idé för att vi hade pratat (jag skickade sms) några dagar innan. Hade känts bättre om det var någon annan som "glömt" bort...
/ S

Alla hjärtans dag

Alla hjärtans dag var mysig. Efter bara en lektion i skolan så åkte jag till Norrtälje, efter bara en liten stund så kom min fina hem. Senare på kvällen bjöd han på schnitzel med pommes och ett glas rosé. :) Det var meningen att det skulle bli lite efterrätt sen men jag somnade när vi tittade på film så det blidde ingen efterrätt. Men det är tanken som räknas. :)

I morse kom min fina hem och hade köpt hem frukost till mig. Och min present till honom hade kommit så han fick det. Tror iaf att han blidde lite glad. ;)

/ S

årets värsta dag.

Tackar gudarna för att årets värsta dag är över. Tänka sig att valborg skulle få sån konkurans och hamna tvåa på listan över årets värstaste dagar. :)

Tårtan gick iaf ner, fikat hos far gick oväntat bra och jag fick ha min bästa med mig (som jag egentligen tycker skulle ha åkt iväg till fjällen). Gjorde en god gärning genom att fråga Elsa om hon ville komma över på fika så vi hjälpte henne ner till far. Hon verkade super glad över det.
Åkte till Bergshamra på eftermiddagen och fick mata lamm. Ur mysigt! :) Dessutom har jag fått ett jäääätte fint halsband av mitt hjärta.
Idag har jag kollat efter jobb och försökt att få ihop ett personligt brev. Gick väl sådär, men min svenska lärare ska få titta på det i veckan så ska vi se vad hon tycker.
see you on the other side. / S

Dagens händelser

Idag har jag varit jätte duktig och gjort två muntliga redovisningar. En i svenska och en i social omsorg. Om ett tag blir det koreansk skräck med tilltugg, och senare ska jag få min skönhetssömn i en helt ny säng. Inte illa va? ;)

Gosse.

Min fina sitter och pratar med sig själv. Jätte skoj faktiskt! Tur att han är söt iaf...

Ett besök hos Meeri

Har precis varit hos kiropraktorn och det lät väldigt mycket. Det knakade och hade sig som jag vet inte vad. Och nu har jag ont i huvudet. Men lätt värt för att slippa ha ont sen. :)

jobbsökande.

Har skrivit CV och nu ska det göras ett personligtbrev också. Kul, jätte kul! Har hur som två jobb som ska sökas, möjligen tre men vi får se. Blir det inget annat än sommarvikariat så blir det nog lite plugg till hösten. Men bara någon enstaka kurs.

Vill till Vemdalen nu nu nu nu NU!



/ S

Vårt projekt i Tanzania

För er som är intresserade av vårt projekt inför och i Tanzania är hjärtligt välkomna att följa oss på vår blogg

RSS 2.0